Hopp til innhold

Misjonsforeningen

En samling for både kvinner og menn. Vi møtes annenhver mandag kl.18.00 i Baptistkirken.


Leder: Heidi Thorbjørnsen

Styret: Eva Høistad, Eva Lunder, Gerd Kristiansen og Lise Marit Høistad

Vi begynner kl 18.00 – og ferdig sånn ca kl 20.00

Vi spurte leder Eva Høistad: Hva gjør dere på misjonskveldene?

“Vi har det veldig sosialt sammen. På møtene synger vi, deler Guds Ord og har en liten andakt . Så koser vi oss med deilig bevertning. Vi har også misjonsnytt fra misjonsmarken.”

Misjonen støtter misjonsarbeidet i Republikken Kongo, Bili og Butha

Helsearbeidet mot AIDS

Vi støtter også et barnehjem for gatebarna i Tallinn som Solveig Bergsland har ansvaret for

Det er spennende og godt å ha noe konkret og samle inn penger til. Ved at vi hjelper på vår måte her hjemme, får andre mennesker mulighet til utdannelse og til et bedre liv.

Leder for Misjonen er Eva Høistad treffes på tlf. 69 32 22 31

Hentet fra NBUF

Hentet fra Baptistsamfunnet

Les mer

Norsk misjon og CBCN

Av norske kirkesamfunn er det først og fremst pinsevennene og baptistene som har drevet misjon i Kongo. Pinsevennene har holdt til i Øst-Kongo, mens baptistene har virket i nord. Både pinsevennene og baptistene begynte å drive misjon rundt 1920-tallet. I tillegg til den norske misjonen i Kongo er det selvsagt kristne fra mange andre land som har misjonert i Kongo. Alt misjonsarbeidet har ført til at 9 av 10 kongolesere kaller seg kristne i dag.Gjennom evangelisering startet de norske baptistmisjonærene det som i dag heter CBCN. Det står for Communauté Baptiste du Congo Nord og betyr “baptistsamfunnet i Nord-Kongo”. Og i dag er CBCN faktisk mye større enn baptistsamfunnet i Norge. Mens Det Norske Baptistsamfunn (DNB) teller litt over 5.000 døpte medlemmer, har baptistsamfunnet i Nord-Kongo ca. 23.000.

CBCN

ca. 23.000 døpte medlemmer
350 menigheter
46 pastorer – 250 evangelister

DNB

5.116 døpte medlemmer
65 menigheter
104 pastorer/predikanter

 


I tillegg til å evangelisere og bygge kirker har de norske baptistmisjonærene startet skoler og helsevesen. Etter hvert har kongoleserne blitt opplært som lærere, sykepleiere og pastorer, og de har gradvis tatt over mye av arbeidet.

I dag driver CBCN ett sykehus og 9 poliklinikker – en poliklinikk er et sted hvor man behandler syke uten at de er innlagt. Dessuten har CBCN administrativt ansvar for 96 skoler – med 23.000 elever og 800 lærere. I Bondo (ta en titt en titt på kartet) driver CBCN også en skole som utdanner pastorer og evangelister. I tillegg driver kirken en jordbruksskole i Likati, et optikerverksted i Bondo og et kraftverk i Monga.

Etter hvert som kongoleserne selv har tatt over det meste av arbeidet, har de også tatt over mer av styringen. Misjonærene bestemmer ikke lenger, men gir råd og hjelper til med å skaffe penger.

Her er et kart over de norske baptistenes misjonsstasjoner. På alle misjonsstasjonene er det bygd skoler, poliklinikker, kirker og misjonærboliger.

Etter krigen er mye blitt ødelagt, og det trengs derfor ekstra hjelp fra Norge til å bygge det opp igjen.

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter